Gå til innhold
Arkivverket
erling t endresen

Kan farskap fastslås når far er død?

Recommended Posts

erling t endresen

Person A født 1950.    Den påståtte far nekter å være faren.  Person A er som "snytt or nasen" til sin påståtte far og sine antatte søskenbarn.  Den påståtte faren dør.  "Det kan ikke ha vært noen annen som er faren" pleide mora å si.  Kirkeboka oppgir ingen farsnavn ved dåp.

 

Faren hadde mange søsken.  Flere av disse har barn og barnebarn.  Er det mulig f.eks. via blodprøve eller DNA-test å sannsynliggjøre det antatte farskapet, dersom f.eks. et antatt søskenbarn til person A stiller opp med blod/ DNA?

 

Har noen erfaring eller innsikt i dette?

 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Frank H. Johansen

Tja, her er flere muligheter. Et søskenbarn vil ha ganske mye DNA til felles med person A, så da kan det i hvert fall fastslås at de er i nær slekt.

 

Dersom man i tillegg får testet farbrors sønn for y-DNA og finner at denne er matcher, så styrker jo bevisene seg kraftig. Om det holder til en evt. arvesak, vet jeg ikke.

 

Vi har jo også denne saken i media i det siste, der man faktisk åpnet en grav for å ta DNA-prøve av en antatt far. Der viste det seg jo at farskapet ikke stemte.

Endret av Frank H. Johansen

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.