Gå til innhold
Arkivverket
Espen Tønnessen

Problemene med søk i Digitalarkivet

Recommended Posts

Espen Tønnessen

Tenkte å informere litt rundt problemet vi har hatt den siste tiden om at Digitalarkivet gir 0 søketreff.

 

Alle søk i Digitalarkivet går via en søkemotor som kalles Sphinx Search Engine. I Juni gjorde vi en oppgradering av denne fordi vi hadde behov for funksjonalitet som kun fantes i nyere versjoner enn den vi brukte. Dessverre fulgte det med en del problemer med denne oppgraderingen.

* Ett av problemene ble løst ved at vi reindekserte alle indekser som ikke hadde vært rotert på en stund

* Det andre problemet er løst akkurat nå i skrivende stund. I går kom det en ny versjon av Sphinx som inneholder en feilfiks for dette andre problemet. Det var det som trådde i kraft i natt (igjen) som gjorde at vi fikk 0 søketreff. Sphinx er nå oppgradert.

 

Men disse feilsituasjonene har gjort og gjør ytterligere grep. Vi har vært veldig fornøyd  med Sphinx, for den har gått helt problemfritt i over 5 år. Dagens server nærmer seg imidlertid slutten på sin levetid. Vi har derfor bestilt en ny server. Men vi kommer ikke til å kaste den gamle serveren. Den vil stå som "hot backup", dvs. at hvis hovedserveren med Sphinx skulle slutte å virke, så vil alle søk automatisk bli betjent av den gamle serveren. Med et slikt oppsett har vi gjort det vi kan innenfor de midler vi har for å sikre bedre oppetid og håndtering av slike feilsituasjoner.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.