Gå til innhold
Arkivverket
Espen Tønnessen

Ny versjon av programvare for skanna materiale

Recommended Posts

Espen Tønnessen

Da har vi åpnet opp søkeinnganger for folketellinger og diverse materiale i http://media.digitalarkivet.no

 

Innholdet i søkeinngang for skanna folketellinger er komplett i den forstand at vi har lagt ut alt av folketellingsmateriale som finnes i den gamle løsningen for skanna folketellingsmateriale. Det samme materialet er også tilgjengelig i Finn kilde, men her peker lenkene fremdeles til den gamle løsningen. Metadataene skal være godt gjennomarbeidet, men det er en del mangler på referanser til arkivportalen som må rettes opp. 

 

Når det gjelder søkeinngangen for “Diverse materiale” så er det ingen data der for øyeblikket! Årsaken til at vi likevel har valgt å legge ut søkeinngangen er at vi da får færre versjoner av programkoden å holde orden på når vi nå iherdig jobber videre med forbedringer.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest

Flott at dere lager nytt og greier, men jeg kommer ikke til å bruke det før dere har laget en lignende funksjon for lenkene som det var på det forrige systemet. Da kunne vi merke de 3 radene med info, copiere og lime inn, nå må vi ha ingeniøreksamen for å gjøre det samme. I tillegg får vi ikke med oss nødvendig info om kirkebøkene som før, 1 skritt frem og 5 tilbake etter min smak. Lag en funksjon som samler all info til utklipp eller en funksjon som lar oss velge det vi vil ha med oss til utklipp.

mvh

Mathias

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Heljar Westlie

Har holdt på å teste funksjonene i høst og stort sett er det blitt veldig bra.

Savner muligheter, hvis jeg ikke har oversett noe, om at zoomet bilde følger musbevegelsene uten å holde nede knapp. Slik som det funker på Flicker, følger automatisk der jeg leser kun med musa

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.