Gå til innhold
Arkivverket
Geir Maribu

Manglende klokkerbok for Leksvik

Recommended Posts

Geir Maribu

For Leksvik sokn i Nord-Trøndelag mangler klokkerbok for perioden 1872-1930. Den finnes for periode før og periode etter. Hva skyldes dette? Er den underveis? Er den ikke innlevert til Statsarkivet? Eller er den forsvunnet/tapt?

 

 

Geir Maribu

post-8364-0-92336800-1448871853_thumb.gif

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Solrun Hommedal

Hei

 

Så langt vi kan se har vi ikke mottatt klokkerboken fra Leksvik sogn i perioden du etterspør. Jeg har sett i Statsarkivets korrespondanse med soknepresten i Leksvik for å se om det står noe om at materialet er tapt, men har ikke funnet en referanse til det. Klokkerboken er ikke nevnt i noen lister av materiale som er avlevert fra Leksvik, så det ser ikke ut til at den har kommet inn til oss. Soknepresten avleverte noe materiale i 1929 og igjen på midten av 1970-tallet. Så langt jeg ser har vi ikke mottatt noe i mellomtiden. På 70-tallet kom klokkerboken for perioden 1930-1953 inn. En ting som kanskje kan gi en forklaring på hvorfor klokkerboken mangler er et brev fra soknepresten i Leksvik fra september 1929. Brevet starter "Hr. Statsarkivar! Den masse bøker der her bliver tale om finder jeg det meningsløst at spandere porto paa [...]" og fortsetter med beskjed til Statsarkivet om at hvis de virkelig vil ha materialet så kan de komme på hente det på kaien neste gang presten skal til Trondheim. Avleveringslisten som følger med brevet viser at det i hovedsak er snakk om kopibøker, regnskap og andre protokoller, ikke kirkebøker eller duplikater (klokkerbøker), men prestens innstilling til arkivmateriale kan være med å forklare hvorfor protokollen ikke er avlevert til Statsarkivet. 

 

 

Med hilsen

Solrun Hommedal

Statsarkivet i Trondheim

 

Endret av Solrun Hommedal

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.