Gå til innhold
Arkivverket
Stig Nyberg

Forsvinner nå skillet mellom de ulike typene sidelenker?

Recommended Posts

Stig Nyberg

 

Er det fremdeles et skille mellom permanente og temporære sidelenker i den nye løsningen for scannede kirkebøker, eller er alle nå permanente?

 

- Stig N.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Kristian Hunskaar (Arkivverket)

Er det fremdeles et skille mellom permanente og temporære sidelenker i den nye løsningen for scannede kirkebøker, eller er alle nå permanente?

 

- Stig N.

 

Du vil ikke lenger oppleve at lenkene i adressefeltet "dør" og gir feilmelding etter kort tid, men lenkene i adressefeltet er likevel ikke permanente i den forstand at vi garanterer at de viser samme innhold for all fremtid.

 

Lenkene i adressefeltet er bygd opp med to tall .../x/y, der x er kildens ID i Digitalarkivet og y er bildets nummer i kildens bildesekvens. Men hvilket bilde som er bilde y i bildesekvensen til kilde x kan endre seg over tid, for eksempel ved at vi legger til bilder av sider/oppslag som mangler, eller at vi finner at bilder er feil sortert osv. (De permanente sidelenkene i de gamle løsningene er, på ulikt vis, bygget opp på denne måten, men det forhindrer oss nettopp fra å kunne legge til bilder, sortere rekkefølgen osv.)

 

Du skal derfor bruke "brukslenke for sidevisning", som tilsvarer den gamle "permanent sidelenke". "Brukslenke for sidevisnining" er i praksis et bildesøk i vår database, som viser det konkrete bildet i den kilde x og i den posisjon y det til enhver tid befinner seg.

 

Vi fryser den gamle databasen, slik at alle "permanente sidelenker" vil bli omdirigert til riktig visning.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.