Gå til innhold
Arkivverket
Kjell Fredly Smøla

Brooklyn: Albert Knudsen f. 1869, død 1901. Hvordan finne dødsårsak?

Recommended Posts

Kjell Fredly Smøla

Hei!

 

Har lagt ut spørsmål om min morfars halvbror, Albert Conrad Knudsen f. 1869 på Buholmstranden i Borgund på Sunnmøre før, men prøver igjen. Han var ugift og døde i Brooklyn, nærmere bestemt på Naval Hospital (han var i den amerikanske marinen) og var i 1900 mannskap på USS Scindia. Dødsfallet finner jeg her på FS i 1901:

 

https://familysearch.org/ark:/61903/1:1:QVV7-GQFJ

 

Han døde den 17. juli 1901 og ble begravd på Cypress Hills National Cemetery. Bostedsadressen til Albert var Columbia Street, Brooklyn.

 

I familien ble det sagt at han døde av krigsskader, og at han var med i Boerkrigen, men det siste kan ikke stemme. Da stemmer det nok heller at han var med i den Spansk-Amerikanske krigen.

 

På MyHeritage sine sider (går ikke an å kopiere dessverre) finner jeg ham, altså Albert Knudsen, som mannskap i juni 1900 på USS Scindia før han fikk amerikansk statsborgerskap (skipet omdøpt året etter til Ajax), men jeg finner samme året at han var hjemme i Ålesund også, så hvordan dette henger sammen, aner jeg ikke:

 

http://digitalarkivet.arkivverket.no/gen/vis/8/pe00000000892440

 

Altså reiste han over til Statene igjen den 12. nov. 1900. Han ankom New York 2. des. 1900 og fikk amerikansk statsborgerskap den 10. des. samme året.

 

Kanskje kan han ha tatt turen over til Norge da Scindia var i Wales?:

 

https://en.wikipedia.org/wiki/USS_Ajax_(AG-15)

 

Vi har et dårlig bilde av Albert, der han har en typisk amerikansk marineuniform fra denne tiden, men det jeg ønsker å få tips til er å finne ut hva han døde av. Jeg har søkt på nettet etter dette, finner at det går an å søke på de som var begravd på denne æreskirkegården fram til 1894, men det er jo fram til og med 1901 jeg hadde vært interessert i.

 

Er det noen som kan ha tips her?

 

Mvh.

Kjell

Endret av Kjell Fredly Smøla

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.