Gå til innhold
Arkivverket
Astrid Kaardal Halleraker

Oppslag bygdebok Rogaland: Hetland Skipreide - Helleland sokn

Recommended Posts

Astrid Kaardal Halleraker

Er det noen på forumet som kan slå opp på gården Øya el.l. i Helleland. Ofte så står det innledningsvis litt gardshistorie.
Kan det stemme at parter i denne gården er eid av prestegården i Eigersund, og at anvendt gårdsnavn tidligere kan ha vært Øeland. Det var spørsmålet om garden.

Så til en bruker eller evt. husmann. Jeg leter etter en mann med navn Svend Svendsen som ble gravlagt i Egersund 3. juli 1803 bare 26 år gml, "ved præstegaard Øeland". Muligens var han bruker bare meget kort tid; noen måneder, jeg venter spent på hva du finner i bygdeboken. Er det en Svend Svendsen der, f. ca. 1777? Kan du evt. gjengi opplysninger om ham.

(Denne boken har jeg prøvd å kjøpe i historielagets nettbutikk, men den er utsolgt. Alternative utsalg som antikvariat og bruktannonser har heller ikke gitt resultater.)

 

AKH
 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.