Gå til innhold
Arkivverket
Svein Bertil Sæther

Passprotokoller ved Larvik politikammer

Recommended Posts

Svein Bertil Sæther

I passprotokollen for Tønsberg 1829-1833, som dere heldigvis har lagt ut på Digitalarkivet, dukka det opp en gammel kjenning med ei spesiell historie. Som nr 43 i 1831 fant jeg en skadeskutt sjømann fra Napoleonskrigene - Casper Andreas Molde - fra Trondheim, på søk rundt i landet etter slektninger, som kanskje kunne gi han en håndsstrekning og en tryggere tilværelse. Jeg har fulgt han fra Trondheim, via Nordmøre til Bergen, til Hardanger og videre til Kristiansand. I passprotokollen for Tønsberg står det oppført at han har vært innom Larvik og fått påført i passet at det gjelder fram til Kristiania. Forhåpentligvis kan passprotokollen for Kristiania politikammer hos Statsarkivet i Oslo fortelle om hans videre ferd.

Mitt spørsmål til dere blir: Har dere passprotokoll for Larvik som dekker året 1831, og finnes Casper Andreas (med trebeinet) nevnt i den? Nevner at han var født i Trondheim i 1793.     

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Statsarkivet i Kongsberg

Til Svein Bertil Sæther

 

Vi har passprotokoll, opplysninger om passpåtegnelser, innleverte pass og journal for passvesenet for Larvik i ulike arkiver (Larvik politikammer, Larvik byfogd og Larvik fogderi). Det ser ut til at det er kun journal for passvesenet som dekker 1831 (i arkivet til Larvik fogderi). Vi har undersøkt denne, men har ikke funnet Casper Andreas Molde innført i denne i 1831.

 

Katalog over arkivene våre ligger tilgjengelig på nett i Arkivportalen: http://www.arkivportalen.no/side/forside

 

Vennlig hilsen

Statsarkivet i Kongsberg

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.