Gå til innhold
Arkivverket
Knut Bryn

Vigsel i Korskirken 1734

Recommended Posts

Knut Bryn

Ved avansert personsøk i de digitaliserte kildene finner jeg vielsen mellom Peter Baade og Ane Cathrine Heimrath (http://digitalarkivet.arkivverket.no/kb/vi/person/pv00000001009669). De ble viet i Korskirken, Bergen i 1734 og vielsesdatoen ser ut til å være 11. januar (det står 11.01).

 

Den samme vielsen finner jeg med den gamle søkemotoren (http://gda.arkivverket.no/cgi-win/webcens.exe?slag=visbase&sidenr=1&filnamn=vigd1663_1&gardpostnr=8819&merk=8819#ovre). Der er imidlertid vielsesdatoen oppgitt til 1. desember 1734.

 

For å sjekke med originalkilden, prøvde jeg å finne den aktuelle kirkeboka, men oppdager at den tilsynelatende ikke finnes. MINI A8 inneholder vielser, men mangler registreringer for perioden 1732-1743. Riktignok tyder indekseringen på at samme kirkebok inneholder kronologisk førte registreringer for den perioden som mangler, men jeg finner ingen vielser der.

 

Jeg har derfor to spørsmål

  1. Hvor i kirkebøkene finnes vielsene i Korskirken fra 1734?
  2. Er 11. januar eller 1. desember korrekt for den aktuelle vielsen?

Jeg kan legge til at jeg tror brudgommen ved denne vielsen var uvanlig ung. Nesten ett år forskjell i tidspunkt for vielsen er derfor spesielt viktig å få klarlagt.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Knut Bryn

Mange takk skal du ha, Inge. Da konstaterer jeg at datoen er rett i den gamle databasen, men feil i den nye!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Anette S. Clausen

Godt dette ble oppklart. Det er mulig noe har gått galt under konvertering av dato. Jeg har lagt inn korrekturmelding på denne også skal vi få kontrollert og korrigert dataene.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.