Gå til innhold
Arkivverket
Tor Gervin

Tyding av fattigprotokoll

Recommended Posts

Tor Gervin

Husmannsenken Marthe Hansdatter Dammyra (1794-1880) var min tipptippoldemor. Gjennom 12 år var hun på legd. Fattigprotokollen som oppbevares ved IKA Kongsberg, forteller hvordan hun i 1874 overgives til Kammerherre Treschows Forsørgelse under Control af Fattigcommissionen. Jeg skulle gjerne ha hjelp til å lese hele nedenstående tekst. Slik jeg forstår det, har dette vært en del av Treschows skatteplikt for skogeiendommene nord i Siljan (tidl. Slemdal), altså ikke nødvendigvis slik at han forbarmet seg over Marthe spesielt. Jeg greier teksten delvis, men ikke alt. Her må jeg legge ved en bildefil etter skanning. 

Endret av Tor Gervin

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Tor Gervin

attachicon.gifFattigprotokoll.jpgHusmannsenken Marthe Hansdatter Dammyra (1794-1880) var min tipptippoldemor. Gjennom 12 år var hun på legd. Fattigprotokollen som oppbevares ved IKA Kongsberg, forteller hvordan hun i 1874 overgives til Kammerherre Treschows Forsørgelse under Control af Fattigcommissionen. Jeg skulle gjerne ha hjelp til å lese hele nedenstående tekst. Slik jeg forstår det, har dette vært en del av Treschows skatteplikt for skogeiendommene nord i Siljan (tidl. Slemdal), altså ikke nødvendigvis slik at han forbarmet seg over Marthe spesielt. Jeg greier teksten delvis, men ikke alt. Her må jeg legge ved en bildefil etter skanning. 

Dette er en dobbeltposting. Se den andre,der er vedlegget.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.