Gå til innhold
Arkivverket
Gunhild J. Ecklund

Rekkefølge konfirmanter i kirkebøkene

Recommended Posts

Gunhild J. Ecklund

Jeg lurer på hva som lå til grunn for rekkefølgen konfirmanter ble skrevet inn i kirkebøkene i Kristiania/Oslo i perioden 1900-1930. Var rekkefølgen tilfeldig, eller ble de med best resultater skrevet inn først? Når f.eks. en konfirmant er skrevet inn som nr. 3 av 150 piker, er det da en rangering der hun er tredje best, eller sier det ingenting om hennes resultater?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Jolanta Akre

Rekkefølgen kan variere fra sted til sted, og fra kirkebokfører til kirkebokfører. Med unntak for listene der konfirmantene er skrevet i en alfabetisk rekkefølge, vil vi ikke spekulere om hva som den enkelte kirkebokfører kan ha lagt til grunn for valgt rekkefølge.

 

Vennlig hilsen

Jolanta Akre, Statsarkivet i Oslo

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Ivar S. Ertesvåg

Konfirmantlistene, iallfall frå ca. 1812 og inn på 1900-talet, inneheldt ei vurdering/karakter. Då kan du sjå om rekkefølgja følgjer denne vurderinga, eller om det er andre ting som låg til grunn.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gunhild J. Ecklund

Tusen takk for innspill! Det ser ikke ut som karakterene følger rangeringen i dette tilfellet. Jeg er interessert i nr. 3 av jentene på denne listen, https://media.digitalarkivet.no/view/4141/195 , (Anna Antonie Berge f. 27.11.95). Hun har ikke fått noen karakterer eller merknader, men det ser ikke ut på de andre som at det er noen sammenheng mellom karakterer og plassering. Ta gjerne en kikk og se om dere er enige :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.