Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Kristin S. Aasen

Sem fattigvesen

Recommended Posts

Kristin S. Aasen

Hei.

 

Fant endelig han jeg tror må være min svenske ippoldefar. Karl August Magnussen, f. 1830-1834. Kville, Bohuslen, Sverige. Ifølge diverse kilder. Han døde 6/11-1907 i Andebu. I skiftet der så er han "bortsatt hos Marie Eriksd Bakken for Sem fattigvesen".

 

Har Statsarkivet i Kongsberg noe på ham i eventuelle protokoller for Sem Fattigvesen og Andebu Fattigvesen? Har Statsarkivet slike protokoller? Hvis, så er jeg interessert i å få opplysninger om det.

Edited by Kristin S. Aasen

Share this post


Link to post
Share on other sites
Kristin S. Aasen

Ikke slett dette da jeg ser at dobbeltposten er slettet.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Kristian Hunskaar (Arkivverket)

Kan moderator slette dette da det er dobbelt postet?

 

Jeg har slettet den andre posten.

 

Fattigvesenene var kommunale og hører derfor til de kommunale arkivene. Kommunale arkiver oppbevares ikke i statsarkivene. Mange Vestfold-kommuner oppbevarer sine eldre arkiver hos IKA Kongsberg, mens noen har egne arkivløsninger. IKA Kongsberg har i alle fall en del arkiver fra Andebu kommune og tidligere Sem kommune.

 

Det er mulig at Statsarkivet vil kunne supplere med ytterligere opplysninger, men det ser uansett ut til at du bør ta kontakt med IKA Kongsberg.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Kristin S. Aasen

 

Hei.

 

Mange takk for svar. Trodde gamle kommunale arkiver ble oppbevart hos Statsarkivene. Jeg tar da kontakt med IKA Kongsberg. Et arkiv jeg ikke visste om før i dag.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Statsarkivet i Kongsberg

Til Kristin S. Aasen

 

Vi har noe materiale fra Sem fattigvesen og Andebu fattigvesen i arkivene til de aktuelle sokneprestkontorene, men det ser ikke ut til at noe av materialet vi har er aktuelt for ditt spørsmål.

 

Vi er enig i at du bør ta kontakt med IKA Kongsberg.

 

Vennlig hilsen

Statsarkivet i Kongsberg

Share this post


Link to post
Share on other sites
Kristin S. Aasen

Takk for svar. Jeg henvendte meg til IKA Kongsberg. Fikk svar om at de hadde arkiver for fattig -og forsorgsvesen både i Sem og Andebu. Det var lite som egnet seg for raske oppslag. Konsulenten tok rask titt i navneregisteret for innflytting -og utflytting rundt 1900, men kunne ikke finne min slektning/tippoldefar. IKA har diverse protokoller, men de er tidkrevende, så jeg var velkommen til å dra dit.

 

Fant tippoldefar takket være transkribert kirkebok (Andebu) her på Digitalarkivet. Da slapp jeg å lete masse. Jeg hadde anelse om at han dro rundt i Vestfold. For å tjene til dagliglivets opphold. Sem var hans opprinnelige oppholdssted. Folketellinger viser at han (kandidat) var i Sandefjord i 1885, Larvik (var der midlertidig) i 1900 med Vallø,Slagen,Sem,Vestfold. Han fikk datter i 1880 (min oldemor) (vokste opp hos jordmor) mens hans kone døde 6 måneder senere. De skal også ha fått sønn (utenfor ekteskap) i 1878, men har ikke funnet spor etter ham senere. Får lete videre. Om han døde tidlig, emigrerte, fikk familie. Tippoldefar og tippoldemor giftet seg i 1879.

Edited by Kristin S. Aasen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.