Gå til innhold
Arkivverket
Leif Erik Nilsen

Feil i tingbok 56 for Lister sorenskriveri, Vest-Agder

Recommended Posts

Leif Erik Nilsen

Det ser ut til å være noe rot i noen av bildene fra tingbok 56 (1743-1746) for Lister sorenskriveri. Det gjelder bildene 301, 302 og 306. Lenke til bilde 301: http://arkivverket.no/URN:rg_read/30646/301/.

Bilde 300 synes å være korrekt, med fol. 296b på venstre side og 297a på høyre. Ut fra sammenhengen ser til ut til at det er fol. 297b på venstre side av bilde 301, men fol. 302a på høyre side. Så kommer fol. 296a igjen på venstre side av bilde 302 og fol. 298a på høyre side. De følgende bildene synes å være korrekte, men når vi kommer til bilde 306, ser det ut til igjen å vise fol. 297b på venstre side og fol. 302a på høyre side. Fol. 301b kan jeg ikke finne noen steder.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Kristian Hunskaar (Arkivverket)

Takk skal du ha. Din gjennomgang av hva bildene viser, ser ut til å være riktig. Det ser ut til at innbindinga omkring disse bladene ikke er korrekt, og/eller at noen blader er løse, og den som har mikrofilmet har tydeligvis ikke klart å holde orden på hva han/hun har fotografert og ikke.

 

I første omgang retter jeg sidetallene. Dernest er det trolig best om Statsarkivet i Kristiansand kan skanne alt fra 297b til 302a på nytt.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.