Gå til innhold
Arkivverket
Vera Wold

Fengselsprotokoller

Recommended Posts

Vera Wold

Jeg har forgjeves lett etter en fange i de forholdsvis nypubliserte fangeprotokollene fra Botsfengselet. Tidligere har jeg funnet ham i fotoregisteret. Mannen heter Martin(i)us Hansen Egsæter(en). Såvidt jeg vet satt han inne fra 30.11.1885 til 26.2.1887. Ifølge kriminaljournalen for Solør fogderi ble Martinus satt inn i Akershus Straffeanstalt 30.11.1885, mens fotoet er fra Botsfængselet.

Kan dere hjelpe meg videre?

Mvh Vera Wold

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Kristian Hunskaar (Arkivverket)

Overfører spørsmålet til Riksarkivet, som har fagansvaret for arkivet RA/S-1539 Botsfengslet. Lenke til de skanna arkivsakene.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Seksjon for brukertjenester

Riksarkivet har Botsfengslets arkiv, og du kan sende en e-post til Riksarkivet: post@arkivverket.no. Vi undersøker da fangeprotokollen og andre relevante arkivsaker, og kan sende deg kopi. Vi gjør oppmerksom på at den såkalte domsakten som gjerne hører til saken i Botsfengslets arkiv, kan være omfattende. Vi vil i tilfelle kontakte deg på forhånd for å orientere deg om kostnaden.Vennlig hilsen

Seksjon for brukertjenester

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.