Gå til innhold
Arkivverket
Per M. Mathisen

Opplysninger om min oldefar.

Recommended Posts

Per M. Mathisen

Jeg hadde en oldefar Samuel Mathiassen f. 16.11.1845 i Liknes, Kvinesdal, død 20.6.1918. Jeg har funnet ham i folketellingene i 1865, 1900 og 1910. Jeg har også klart å oppspore ham i Sjømannsrullene for Flekkefjord mønstringskrets. Han mønstret på i 1864, 1866 og 1873 og seilte langs kysten. Fra tidligere vet jeg at han kjøpte seg eget seilskute, en jakt ved navn Matheane, og han er registrert som "jaktskipper" i folketellingen i 1900. Han kjøpte seg også en landhandel, g.nr. 113, b.nr. 24, i Ytre Øie i Kvinesdal. Han må ha vært ganske driftig, men jeg vet ellers ingenting om ham.

 

Jeg lurer på om det er mulig å finne ut noe mer om skuta hans - når han kjøpte den, når og hvor den seilte osv.. Jeg lurer også på når han kjøpte landhandelen på Ytre Øie, evt. kjøpesum og andre opplysninger rundt dette.

 

Jeg har forsøkt å finne ut om skuta kunne være registrert i et skipsregister, men måtte gi opp. Jeg bestilte også grunnbok-utskrift for eiendommen, men den gikk bare fra 1935 og fremover. Så nå har det stoppet litt opp for meg.

 

Jeg lurer på om det kan finnes andre kilder som kan si noe om disse tingene, og evt. hvordan jeg går fram for å sjekke ut disse ?

 

 

Mvh

 

Per M. Mathisen,

Kristiansand.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Statsarkivet i Kristiansand

Det viktigste her blir å sjekke skipsregistrene, firmaregistrene og tinglysingsprotokollene. Det er også ulike opplysninger om fartøyer i tollarkivene. Vi regner med at du kommer tilbake på lesesalen vår, så kan vi gi nærmere veiledning når vi vet 100 % nøyaktig hva du har og ikke har undersøkt hittil.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.