Gå til innhold
Arkivverket
Dag T. Hoelseth

Navnebevilling

Recommended Posts

Dag T. Hoelseth

Har et generelt spørsmål til hvordan kan finne frem til en navnebevilling når man bare vet at det må ha skjedd mellom 1947 (da ekteskapet fant sted) og i 1956, da vedkommende står oppført med det nye navnet i adresseboken. Det nye etternavnet er ikke notert under anmerknnger verken i dåpsboken eller fødselsregisteret. Har også søkt i Aftenposten (hvor navneforandringer ofte ble refert). Jeg har sett litt i Arkivportalen uten å bli klokere - må man bestille frem og så gå gjennom flere års journaler for deretter å bestille den relevante saksmappen, eller finnes det en sammenhengede fortegnelse et eller annet sted?

 

DTH

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Seksjon for brukertjenester

Det finnes et register til navnesaker i arkivet etter Justisdepartementet, Den administrative avdeling. Registeret består av løse kartotekkort og kan derfor ikke lånes ut på lesesalen. Dersom du sender spørsmålet ditt til post@arkivverket.no, kan vi undersøke saken.

 

Med vennlig hilsen

 

Seksjon for brukertjenester

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.