Gå til innhold
Arkivverket
Toril Basberg

Hvordan finne riktig far

Recommended Posts

Toril Basberg

Har funnet et par kandidater til denne barnefaren, men er det mulig å finne helt riktig svar? Jeg vet 100 % sikkert at piken ikke ble adoptert av stefar. Kommer denne faren under noen bidragssak evt om det ligger mer materiale på arkivet slik at man kan stadfeste riktig far? Bare navnet og fødselsår kan jo nesten være hvem som helst. Har en kandidat født i Larvik, men det er jo veldig usikkert.

 

Pikebarn nr 3

https://media.digitalarkivet.no/view/1283/17

 

Konfirmant nr 62

https://media.digitalarkivet.no/view/1335/73

 

Vennlig hilsen

Toril

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Statsarkivet i Kongsberg

Til Toril Baseberg

 

Det kan ha blitt tatt opp en bidragssak, og at det her kan finnes videre opplysninger om far. Hvis det eventuelt ble gjort kan det være at det finnes opplysninger i saksarket og journal for Fylkesmannen i Vestfold. Det ser også ut til at det finnes noen eldre bidragssaker i arkivet til Andebu lensmannskontor. Det kan også finnes opplysninger i arkivet Mellom Jarlsberg sorenskriveri hvis det ble dom i saken. Dette er materiale som du kan undersøke på lesesalen vår.

 

Katalog over våre arkiver finner du på Arkivportalen: for Fylkesmannen i Vestfold: http://www.arkivportalen.no/side/arkiv/detaljer?arkivId=no-a1450-04000000000100; Andebu lensmannskontor: http://www.arkivportalen.no/side/arkiv/detaljer?arkivId=no-a1450-04000000000066, og Mellom Jarlsberg sorenskriveri: http://www.arkivportalen.no/side/arkiv/detaljer?arkivId=no-a1450-04000000000190

 

I Digitalarkivet ligger det tilgjengelig ekstrarettsprotokoller og disse kan inneholde forhør hvis saken gikk videre til sorenskriveriet: https://media.digitalarkivet.no/rg/browse?archives[]=no-a1450-04000000000190&start_year=&end_year=&text

 

Vennlig hilsen

Statsarkivet i Kongsberg

 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Toril Basberg

Hei

 

Tusen takk for svar. Da vet jeg hvor jeg skal grave :-)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.