Gå til innhold
Arkivverket
Inger Karin Haarbye

Ekstraskatten Modum 1765 - problemer med søk

Recommended Posts

Inger Karin Haarbye

Søkeskjemaet er nokså merkelig, med gårdsnavn registrert 2 ganger (f. eks. gårdsnavn). Ved søk på gårdsnavn får jeg enten ingen treff (nederste søkemulighet) - eller treff på alle gårder (ved bruk av øverste søkemulighet for gårdsnavn).

Så er det kjønn... Får ikke noe treff hvis dette er fylt ut. Bosted - adresse? Det hadde vært fint om alle søkefelt kunne samsvare med felt i det skannede materiale. Det gjør de jo ikke nå - og det vanskeliggjør søk.

Endret av Inger Karin Haarbye

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Anette S. Clausen

Takk for tips! Vi skal se på søkeskjemaet og se hvordan det kan forenkles.

 

Søkeskjemaet må forholde seg til hvordan dataene er transkribert og det er felles søkeskjema for alle ekstraskatter, ikke bare den for Modum fra 1765. Dermed vil variasjoner i kildene og transkriberingene påvirke hvordan det hele blir seende ut. Det innebærer også at det vil være felt i søkeskjemaet som ikke er fylt ut i alle kilder, f.eks. gårdsnavn og adresse. 

 

Men det at vi har to forekomster av gårdsnavn i tillegg til adresse indikerer at vi bør ta en ekstra titt på dataene og evt. remodellere noe. Det er en tidkrevende prosess, så det vil ventelig gå noe tid.

 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Inger Karin Haarbye

Det er jo altså også slik at søk på gårdsnavn ikke virker. Og fyller man ut kjønn, så får man ingen treff. Hvis dette er et generelt problem med søkeskjema for ekstraskatten, så må jo noe gjøres, for dette fungerer ikke. Det er viktig å kunne søke på gårdsnavn, det er jo ofte nettopp det man har å holde seg til...

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Anette S. Clausen

Hvis du bare søker i Modum så vil det avhenge av hva som er tilgjengelig av transkriberte data. Om kjønn ikke er tatt med i dataene for Modum vil du heller ikke få treff. Men som sagt, dette må vi få tid til å se litt mer på.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.