Gå til innhold
Arkivverket
Marit Nyhus

Kirstine Borello

Recommended Posts

Marit Nyhus

Hei

 

Kirstine fikk en datter Anne Emilie Augusta Marthine https://media.digitalarkivet.no/kb20061110010212. Tyding av dåp her http://www.disnorge.no/slektsforum/viewtopic.php?p=732254#732254

 

Har lett i kirkebøker for Bragernes og Strømsø for perioden 1795-1810 uten å fonne doen dåp til Kirstine. Noe om samme emne her http://www.disnorge.no/slektsforum/viewtopic.php?p=732576#732576

 

Spørsmål i brukerforum på DA uten hell. 

 

Har også sjekket inn og utflyttede fra Strømsø og Bragernes og det samme for Aker.

 

Finner foreløpig ikke noe om hvor og når Kirstine er født og hvem hennes foreldre er. Ettersom hun bruker Borellonavnet som etternavn kan det jo tenkes hun er et uektefødt barn av en av Borelloene som jeg finner i 1801 i Kristiania eller hun kan være datter av en  Borelly fra Arendal som bodde i Drammen. Tenker på en Morten Michael Borelly født 1776. Han ble i 1815 gift med Dorthea Dedekam. 

Jeg kan ikke finne ham i 1801.

 

På den tiden var det vel ikke så vanlig at ugifte kvinner benyttet et etternavn som ikke inneholdt farsnavnet og at datteren hadde 4 navn tyder vel muligens på at det var en bedrestilt familie, eller??

 

Tips til kilder eller som kan være nyttige.

 

På forhånd takk.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Odd Halvorsen

Siden hun oppgis å være født i Drammen kan Statsarkivet i Kongsberg kanskje være rette vedkommende her. Det er vanskelig å trekke sikre slutninger ut fra bruken av etternavn på den tid det dreier seg om her. Har du funnet hennes dødsfall eller vielse? Kristiania magistrats arkiv har enkelte nominative tellinger (ikke fullstendige) fra 1815 og senere. Disse er fritt tilgjengelige på lesesal, Dessverre er de ikke skannet. Det kan jo være et poeng å få hennes navn i forskjellige skrivemåter, eller å få tak i hennes patronymikon. I dette forum kan vi dessverre ikke tilby undersøkelser omkring dette. Her konsentrerer vi oss om kjappe enkeltoppslag i kilder, 

 

Vennlig hilsen Odd Halvorsen - Statsarkivet i Oslo

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Kristian Hunskaar (Arkivverket)
23 minutter siden, Odd Halvorsen skrev:

Kristiania magistrats arkiv har enkelte nominative tellinger (ikke fullstendige) fra 1815 og senere. Disse er fritt tilgjengelige på lesesal, Dessverre er de ikke skannet.

 

1815-tellingen er tilgjengelig i Digitalarkivet.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Marit Nyhus

Tusen takk for svar Odd og Kristian.

Jeg har ikke funnet vielse eller dødsfall til Kristine.

Datteren Anne Emilie Augusta Martine ble konfirmert i Aker 4/10-1840 https://media.digitalarkivet.no/kb20061110020515 Står bare Aker som fødested ikke noen bostedsadresse.

Hun blir viet i Oslo domkirke 19/4-1854 https://media.digitalarkivet.no/kb20060215030226 står bare Aker her også.

Hun flytter samme år til Vang Hedmark og får etterhvert 7 barn. Moren Kirstine er ikke benyttet som fadder til noen av barna.

 

Søk på forskjellige skrivemåter av Kirstines navn har ikke gitt noe resultat i DA. Blir litt nåla i høystakken dette her da Kirstine kan ha flyttet ut av Aker etter datterens konfirmasjon.

Jeg kan forsøke med en henvendelse til Kongsberg.

 

Igjen takk for hjelp og tips,

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.