Gå til innhold
Arkivverket
Arne Ulvund

Kirkebok for Stangvik prestegjeld

Recommended Posts

Arne Ulvund

Jeg kan ikke finne kirkebøker for Stangvik sokn i Stangvik prestegjeld på Nordmøre for år etter 1925. Et annet sokn i prestegjeldet - Åsskard sokn - er dekt også etter dette årstallet. Mangler scanning, eller er det jeg som ikke har søkt på rett sted?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
oivind.baardsen@mac.com

Hei!

Det kan søkes til biskopene om innsyn når det er gått 60 år etter siste innføring i kirkebøkene. Ref brev av 6. september 1996 fra Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet til biskopene.

"Den enkelte biskop gis fullmakt til å samrykke i at slektsgranskere og andre etter søknad gis rett til innsyn i kirkebøker når det har gått mer enn 60 år siden siste innføring ble gjort."

https://kirken.no/nb-NO/om-kirken/slik-styres-kirken/lover-og-regler/delegasjon-av-myndighet-til-a-avgjore-soknader-om-innsyn-i-kirkeboker/

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.