Gå til innhold
Arkivverket
Roy Alvheim

John Storlien

Recommended Posts

Roy Alvheim

Lurte på om noen kunne hjulpet meg med å finne min tippoldefar, John Kjøstorsen/Tjøstelsen Storlien f. 22 des 1862. Han var opprinnelig fra Skodje/Skjåk i Lom,Oppland. Flyttet til Haugesund for å ta styrmannsutdanning, og ble gift med Elen Karine Storlien (født Knutsdotter Sveen) som var fra Sveio. De hadde 8 barn. Ref: https://digitalarkivet.arkivverket.no/ft/person/pf01037293000458 
+ https://digitalarkivet.arkivverket.no/ft/person/pf01038057002641 Han var styrmann en tid på Haugesundsbåten SS Rask, sammen med eldste sønnen sin Kornelius Theodor, min oldefar. 
Rundt år 1900 forsvinner John, Ref: (her under navnet Starlien, feilskrevet) https://digitalarkivet.arkivverket.no/ft/person/pf01037255001332 , etter at han antagelig skulle mønstre på en båt på sørlandet. Vi vet ikke hva som hendte men det gikk rykter om at han kom i noe klammeri, og rømte til England. 
Han forlot familien sin i Haugesund. Noen år senere får familien beskjed om at noen har observert John i USA. Dette er det siste som vites om han. Setter stor pris på all hjelp med å finne min tippoldefar! Smile

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Jan Alsvik

Hei,

 

Dette er nok ikke noe vi har arkivmateriale om på Statsarkivet i Stavanger.

Vi anbefaler at du tar kontakt med DIS-Norge for hjelp til søking i amerianske databaser.

 

 

Med hilsen

Jan Alsvik

Statsarkivet i Stavanger

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.