Gå til innhold
Arkivverket
Oda Ruud

Margit Sandberg

Recommended Posts

Oda Ruud

Hei!

Jeg har en oppgave i historie som omhandler slektsgranskning. En av personene jeg vil fokusere på er tipp-oldemoren min Margit Sandberg (f. 19.05.1889 i Strømsø, Drammen). Hun het opprinnelig Margit Gunhilda Olsen, og omstendighetene rundt navneskiftet er ukjente. Hun giftet seg ikke og jeg vet at hun forandret navnet sitt mellom 1900 og 1910. Foreldrene henne het Olaf Emanuel Olsen og Ranghild Olsen (f. Eriksdatter).

Hun var bosatt i Lillestrøm f.o.m. 1900. Hun døde 16.01.1932 og det har blitt sagt at hun tok sitt eget liv. Jeg har slitt med å finne noen opplysninger om dette, så jeg lurte på om det finnes politi-rapporter om slike hendelser. Hun har gravstein i Stalsberghagen gravlund, men jeg vet ikke om hun faktisk er gravlagt der.

Jeg ville vært takknemlig om jeg kunne fått hjelp til å finne informasjon on navneskiftet og om omstendighetene rundt døden hennes.

Mvh Oda Ruud

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Ragnhild K. Brænd

Jobber ikke i Statsarkivet, men svarer allikevel ...

 

Fra Aftenposten 28.01.1932:

Ike alt stemmer med dine opplysninger, men jeg ser at din tipp-oldemor hadde en sønn ved navn Ingar: https://media.digitalarkivet.no/kb20050830010013

 

Mvh Ragnhild Brænd

margit.jpg

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Vigdis Andersen

Hei,

 

Det er ikke usannsynlig at det finnes opplysninger om et slik dødsfall i politiarkivene. Dette blir imidlertid en for omfattende undersøkelse til at det egner seg i dette forum.  

 

Du kan heller sende en e-post til post@arkivverket.no dersom du ønsker hjelp til å undersøke dette nærmere. Mye av materialet fra politiarkivene fra den aktuelle perioden er dessuten fritt tilgjengelig og kan lånes opp på vår lesesal i riksarkivbygningen i Oslo.

 

 

Vennlig hilsen

Vigdis Andersen, Statsarkivet i Oslo

 

Endret av Vigdis Andersen

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.