Gå til innhold
Arkivverket
Hanne W. Heen

Peder Jetmundsen Ringstad og Mari Ingebrigtsdatter Fanneløp, gift 1751 Vatne, M&R

Recommended Posts

Hanne W. Heen

Noen som vet hvor Peder Jetmundsen kommer fra, han og Mari Ingebrigtsdatter Fanneløp ble gift 10 juli 1751 på Vatne i Møre og Romsdal. Han er da skrevet som Ringstad, men så vidt jeg har lest i bygdebøkene var han ikke derfra, han er der også omtalt som Synnaland. Vet ikke når og hvor han var født.Har ikke funnet når og hvor han døde heller.

Ved søk på Family search finner jeg en god kandidat som fører meg til Sykkylven og gården Blakstadnes. I flg. Sykkylvsbøkene under den gården står følgende:

"Jetmund Jetmundsen. Han tok over Blakstadnes kort tid etter at Paul Abelset vart bygslar der. Det er tvilsamt om Paul i det heile budde der.   Jetmund hadde borna:  1.  Peder f 1723, dp i Borgund. Mellom fadrane var Mads Bondal frå  Tusvik og dottera hans, Ælid, løytnant Bringeland, og «min  kjæreste bar barnet», skriv presten.  2. Jetmund f 1725. Prestefrua bar barnet igjen. Desse «kondisjonerte» fadrane tyder på at Jetmund var borgar og dreiv handel på Kremmernes. 1724: «Her har af gammel tid været et lidet og ringe kremmer leie som nu igjen bliver oprettet» av Christopher Abelset og Peder Honningdal. Truleg var det for dei Jetmund Jetmundsen dreiv handelen då. Men Jetmund med familie flytte nok frå bygda før 1730. "

Endret av Hanne W. Heen

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.