Gå til innhold
Arkivverket
Cato Nygård

Illegale trykksaker

Recommended Posts

Cato Nygård

Ser etter opplysninger om Otto Emil Eriksen , min bestefar og hans opplevelser under krigen , han jobbet som setter før krigen i en avis i Oslo, og for Moltzhau trykkeri ( mulig feil stavet) , han ville aldri fortelle om opplevelsene , og jeg vet at han kun var hjemme en håndfull antall dager under krigen, og Gestapo var på døra flere ganger for å forhøre han, i Sarsgaten 44 i Oslo , født 1894 , død 1976 ,

all info er til hjelp.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Odd Halvorsen

Dette forum er for enkle og kjappe oppslag i vårt arkivmateriale. Det spørsmål du stiller krever mer vidtgående undersøkelser  Vi har arkiver etter lokalstatlige myndigheter i Oslo, Akershus og Østfold. Ikke etter hjemmefronten, ikke etter det tyske sikkerhetspolitiet. Riksarkivet har arkiver fra Statspolitiet, men heller ikke dette arkivet egner seg godt for enkle oppslag i et forum som dette. Likevel kan vi  muligens ha opplysninger i våre arkiver som kan kaste litt lys over Ottos virke under krigen. I følge adresseboka 1944 jobbet han da for Emil Moestue  Vi anbefaler heller at du i første omgang sender oss en henvendelse på e-post.

 

 

Vennlig hilsen Odd Halvorsen, Statsarkivet i Oslo

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.