Gå til innhold
Arkivverket
Rune Thorstensen

Hjelp til å tyde en skifte-ekstrakt på Daviknes i SF 1736.

Recommended Posts

Rune Thorstensen

Det gjelder altså et skifte-ekstrakt fra 1736, hvor om jeg forstår det rett Lars Augustinusson er innsatt som formynder for sin  søster Brite i farens sted. Augustinus døde i 1735. Men jeg skulle gjerne ha vist nøyaktig hva som sies når det gjelder slektsforhold og eller annen viktig informasjon som kan skjule seg i teksten. Der skal også være en bror Christian men han var myndig og gift på dette tidspunktet.

 

https://media.digitalarkivet.no/view/24225/19

Endret av Rune Thorstensen

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Aase R Sæther - Gloppen

Så vidt eg har greidd å forstå: Brite Augustinidtr er 29 år. Ho har arva gods i Muri i eit tidlegare skifte, der farbror Samuel Rugsund er sett til formyndar.

Så har faren Augustinus vore formyndar for brordottera si, Marte Pedersdtr Otteren. Ho er 13 år, og har også arva gods i Muri. Det er denne formyndarskapen Lars Augustinusson har overteke; eg beklagar at eg har gjeve deg feil opplysningar i farten tidlegare.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Rune Thorstensen

Takk skal du ha Aase.

 

 

Om jeg forstår deg rett må Augustinus hatt en bror Samuel Rugsund, samt en bror Peder som igjen hadde en datter Marthe som var 13 år i 1736.

 

Om jeg går til Bremanger bygdebok og ser på gården Rugsund, så finner jeg der Samuel Anderson 1676-1751 gift med Martha Pedersdtr. 1680-1721 og Kari Olsdtr. d.1754.

 

På Otteren finner jeg Per Andersson 1672-1724 gift før 1703 med Marta Andersdtr. 1680-1724. De hadde en datter Maata 1724-1800 gift 1754 på Elde med Abel Olsson Myklebust. Dette må være den Marte som Lars Augustinussen ble formynder for i 1736.Nå får jeg se om jeg kan klare å plassere Augustinus, Peder og Samuel i samme familie.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Aase R Sæther - Gloppen

Vi har vore innom desse før - sjå denne debatten. Her blir Josef Andersson Eldevik lansert som ein fjerde bror av Peder, Samuel og Augustinus. 

 

Endret av Aase R Sæther - Gloppen

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.