Gå til innhold
Arkivverket
Anett Ytre-Eide

1801 tellingen

Recommended Posts

Anett Ytre-Eide

Lurer på om det er mange av dere som har erfaring med folk som ble talt flere ganger (på ulike steder). Har selv sett det noen ganger, men lurer på hvor vanlig det var. Hva slags erfaringer har dere?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Håvard Moe

Eg har sett det nokre gonger, særleg når det gjeld folk som midlertidig ikkje var heime. Då kan dei av og til finnast både der dei normalt har bustad og der dei befinn seg. Veldig vanleg vil eg imidlertid ikkje seie det er basert på mi erfaring.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Anett Ytre-Eide

Nei sikkert ikkje veldig vanlig, mange ville vel seie ifrå at dei alt var telte vil eg tru. Eg har sett det meir enn ein gong, så tenker det er greit å "ha i mente", dobbeltsjekke alle spor etc. :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Kristian Hunskaar (Arkivverket)
2 timer siden, Anett Ytre-Eide skrev:

Nei sikkert ikkje veldig vanlig, mange ville vel seie ifrå at dei alt var telte vil eg tru.

 

Det var vel ikke så lett for den enkelte å vite om man ble talt på to steder. Den som ikke oppholdt seg hjemme, kunne jo ikke vite om han/hun ble registrert på hjemstedet.

 

I senere folketellinger er det klare instrukser for hvordan man skulle registrere personer som ikke oppholdt seg hjemme. Likevel ble ikke instruksene alltid fulgt. Nå har jeg ikke sett instruksen for 1801-tellinga, men det kan vel tenkes at den kan ha vært uklar, og at mye har vært opp til skjønnet til de som gjennomførte tellinga lokalt.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.