Gå til innhold
Arkivverket
Randi Hagen

Tilbakemld. nytt DA: Hvorfor vises etiketter når det ikke er informasjon?

Recommended Posts

Randi Hagen

Ønsker å gi litt tilbakemeldinger på personoppføringene i FT1801 i nytt DA.

 

Overskrift:

  • En naviasjonsmeny (Første, Forrige, Neste, Siste) kommer mellom navnet på personen og informasjonen om ham. Jeg synes dette er forvirrende i brukergrensesnittet. Kan navigasjonen flyttes over navnet? Når man sakser fra folketellingen og over i Word f.eks vil man ikke ønske å ha med denne navigasjonsteksten i tillegg.
  • Permanent ID kan flyttes under opplysningene om personen, kanskje som et eget felt?

 

Etiketter som nå står fast:

  • Husholdningsnummer, familiestilling, sivilstand, yrke, kjønn, alder, fødselsdato og fødselssted brukes ofte - og kan vises fast. Som oftest vil det stå noe der på personene.
  • Rolle, merknader, bostatus, sedvanlig bosted og antatt oppholdssted er felter som sjelden brukes i FT1801 - og er derfor etiketter som ikke trenger å vises fast. Disse bør dukke opp dynamisk dersom det er informasjon i feltet. Det er helt unødvendig å vise frem tomme etiketter når man ønsker å spare brukere for scrolling osv.  

 

Etiketter som nå må klikkes frem:

  • Etnisitet, slektskap med ektemann, språk, sykdomstilstand osv. ligger under "Mer informasjon" og må klikkes på for hver eneste person for å sjekke. Dette er tungvindt siden man må klikke på "Mer informasjon" for hver eneste person - og sjansen for at man går glipp av spennende informasjon er stor om man ikke tar seg tid til dette. Disse feltene bør derfor være dynamiske - de bør dukke opp når de er utfylt. Det er slik sett ikke bruk for fanen "Mer informasjon" - og det hadde vært fint om den ble fjernet siden den skaper unødvendig mye luft i bildet forøvrig.   

 

 Jeg skjønner ikke hvorfor det er pil til høyre for "Husstandsmedlemmer". Hvorfor skulle man ønske å fjerne resultatene fra siden?

 

Navigasjonen under husstandsmedlemmer er litt misvisende. Er det husstandsmedlemmer man blar i? Nei, det er jo sidene som lister opp husstandsmedlemmer. Man blar i husstandsmedlemmene i navigasjonsmenyen som ligger helt på toppen av siden. Kanskje disse menyene burde vært slått sammen til én - og ligget midt i bildet?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.