Gå til innhold
Arkivverket
Oliver Natås

M/S johannes, 1908

Recommended Posts

Oliver Natås
 

Hei, Jeg er på utkikk etter en båt som min far ofte var på som min Onkel eide. Han heter Svein Mostraum. Han og hans bror Johan Mostraum hadde en sandbåt som het Johannes, bygget i Rygen i Tyskland i 1908. Båten var 22, 27 m lang og 6,38 m bred. Skipet hadde et dødvekttonn på 140. Kallesignalet var LGMA og hjemmehavn Farsund. Det jeg søker etter er om dere vet hvor skipet tok veien. Det siste vi vet er at en person som heter Jakob Vevle eide båten fra 1979 til -80. Etter dette forsvinner alle spor. Det har vært noen teorier om at båten forsvant til Tyskland. Men har dere noen dokumenter eller noe sånt om båten eller hvor hun ble av? Den infoen vi vet fra før av stammer fra denne siden:

 

https://www.sjohistorie.no/no/skip/15711/

 

 

Fra statsarkivet i bergen har jeg fått opplyst følgende: 

 

"Siste innføring i Norges Skipsliste er fra 1980. Da er det fortsatt Johann Mostraum som står som eier av båten, Farsund er oppført som hjemhavn. Skipsregistrene i sorenskriverarkivene har normalt mapper over sletta skip. I disse mappene finner vi informasjon om båtens videre skjebne. Anbefaler deg å sende en henvendelse til Statsarkivet i Kristiansand i dette tilfellet. "

 

Takk for all info!

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Statsarkivet i Kristiansand

Hei!

 

M/S "Johannes" ble bedt slettet fra skipsregisteret i et brev datert 31. mars 1980, sendt til Farsund skipsregister, ettersom skipet var blitt solgt til Vest-Tyskland. Kjøper var Thomas Talabudsinow. (Arkivref.: Lyngdal sorenskriveri, Gf-0783.)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Oliver Natås

Vet du hvordan jeg evt. Kan få tak i Thomas Talabudsinow eller hvor skipet ble av?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Oliver Natås

Tusen takk. Dere i Kristiansand har vært til stor hjelp :). Vi har endelig funnet et spor som kan lede oss til båten. Tusen takk!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.