Gå til innhold
Arkivverket
Stian Myrabø Løkeberg

Gode råd til å finne dødsdatoer etter 1935

Recommended Posts

Stian Myrabø Løkeberg

Er det noen her som har noen gode råd når det gjelder å finne en persons dødsdato etter 1935? Gravminner i Norge (https://www.disnorge.no/gravminner/index.php) er jo en god hjelper, men den dekker ikke hele landet. Ecclesia (http://www.ecclesia.no/publish_client/user_horten/) er også nyttig, men igjen møter man på samme problem. Det en del bygder rundt omkring i Norge som ikke har søkbare databaser over gravminner, så hvordan kan man finne de man leter etter uten å bombardere kirkevergene i det aktuelle området med navn man ønsker mer informasjon om? Et område jeg spesielt sliter med er Vega i Nordland. Her har jeg ennå ikke funnet en effektiv måte å spore opp folk på. Det hadde vært kjekt å kunne søke (evt. bla) i en eller annen form for primærkilde istedenfor å basere seg på andres slektsopptegnelser der det er å finne.

 

Med vennlig hilsen
Stian Myrabø Løkeberg

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Åsbjørg Susort

Ikke akkurat primærkilde du kan bla i, men dødsannonse i aviser kan være ganske opplysende - også med tanke på etterkommere...

Søk på nb.no

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Dag T. Hoelseth

For Oslo er også dødsfallslistene på Oslo byfogdembetes nettside nyttige.

 

DTH

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Aase R Sæther - Gloppen

Tenkjer du å henvende deg til eit bestemt kyrkjesokn, så dropp kyrkjeverja og spør etter kyrkjegardsarbeidaren! Mange av dei er vandrande oppslagsverk, som kan finne den aktuelle grava på 0,0.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Torbjørn Igelkjøn

Eit nyttig hjelpemiddel for å finne dødsannonsar eller dødsmeldingar er https://beta.nb.no/search?mediatype=aviser Ein del av desse avisene er digitalt tilgjengelege frå nærmaste folkebibliotek, nokre få er også fritt tilgjengelege uansett kvar ein er.

 

Om ein ynskjer tilgang heimanfrå kan ein evt. abonnere på enkelte digitale avisarkiv, f. eks. vil eit digitalt abonnement på Aftenposten omfatte skanna aviser tilbake til 1860-talet.

Endret av Torbjørn Igelkjøn

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.