Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Kristin S. Aasen

Hvordan innsnevre trefflisten på variantsøk.

Recommended Posts

Kristin S. Aasen

Hei.

 

Jeg har prøvd å få treff på Birte Knutsdatter, også når jeg angir at hun var født 1819. Da får jeg opp (enormt) mange treff på ulike varianter av Birte Knutsdatter, født ulike år. Enkel person søk og avansert person søk. Hun var født i Lærdal 22/9-1819, døpt 3/10-1819.

 

Hva skal jeg gjøre for å innsnevre antall treff?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Renathe-Johanne Wågenes - DA

Hei

Du må begrense det på Geografi og evt. kategori

Share this post


Link to post
Share on other sites
Kristin S. Aasen

Jeg antar at du mener det er på avansert personsøk. Der er det ihvertfall mange kategorier og geografiske steder. Det blir mye jobb når man ikke vet hvor det ble av personen etter dåp. Derfor spurte jeg om en bedre måte å innsnevre treffliste når det er personer man har så lite info om.

 

Jeg vet bare at hun ble døpt i Lærdal og døde i Iowa iflg. bygdebok bind 4 for Lærdal. En av forfatterne kunne ikke si meg hva kilden var.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Kristian Hunskaar (Arkivverket)

Ved å setter + foran søkeordene, må hvert eneste søkeord være med i treffet. +Berte +Knutsdatter +1819 gir to treff. +Berte Knutsdatter +1819 gir 853 treff.

 

Ellers kan du, som Renathe-Johanne Wågenes skriver, avgrense geografisk og kronologisk. Da må du først klikke på "Vis alle treff".

 

Men hvis du vet at Berte Knutsdatter ble døpt 3. oktober 1819 i Lærdal, ville jeg heller slått opp i den skanna kirkeboka. Dåpslista i den aktuelle kirkeboka er ikke transkribert/søkbar.

 

Skjønte nå at det ikke var dåpen du var interessert i, men hvor hun ble av. Husk at hun kan ha emigrert til Amerika i ung alder, og at det slett ikke er sikkert at hun er med i noe av det transkriberte/søkbare materialet i Digitalarkivet.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Kristin S. Aasen

Takk. Det var fint med eksempel hvordan man søkte på henne. Jeg har sett på veiledning. Jeg hadde håpet at jeg fant evt. hennes konfirmasjon og emigrasjon ved søk på enkel person søk og avansert person søk før hun ankom en gang til USA. Takket være hjelp i brukerforumet er begravelsen i 1904 i Iowa bekreftet ved hjelp av bilde fra Ancestry.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Kristin S. Aasen

Takket være mer hjelp av noen brukere og litt søking er hennes konfirmasjon, vielse funnet. Emigrasjon gjenstår. Istedetfor Lærdal er det oppgitt som fødested Voss (der hennes far var fra).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.