Gå til innhold
Arkivverket
Bård Olsen

Grafisk fremstilling søkeresultat i FT-søk? Tabell?

Recommended Posts

Bård Olsen

Hei


Er det noen som helst mulighet for å velge layout på søkeresultater og grafisk fremstilling fra folketellinger?
 

Tidligere kom resultatene og listene over personer ut med 1 linje per person med all informasjon fordelt i kolonner på 1 rad. (Kunne de til og med sorteres på enkeltkolonner? Husker ikke lenger, men det ville vært ekstra fint) 

 

Nå er dette blåst vanvittig opp og kommer med 7-8 linjer i meget stor skrift i en "bolk" der dataene er plassert over, under og ved siden av hverandre for hver person. Spesielt for FT 1801 hvor det er mange personer per gård/bosted blir listene uendelig lange og man må trykke "show more" opptil flere ganger for å få sett alt.

Dataene per person som yrke, fødselsdato o.l. kommer heller ikke under hverandre, slik at det er nesten umulig å sammenligne personer eller få oversikt uten å bruke svært lang tid, spesielt ved lange lister over personer. Det er nesten så man manuelt å skrive dataene over i excel og sortere de selv.

mvh

Bård Olsen

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.