Gå til innhold
Arkivverket
Litta

Variantsøk - en dårlig løsning ?

Recommended Posts

Litta

Hei

 

Et lite hjertesukk !

 

Jeg har nå forsøkt å komme over oppstartsproblemene mine i det nye formatet og det har stort sett gått noenlunde bra. Bortsett fra en ting: Variantsøk-funksjonen !

I mine øyne er den tilnærmet ubrukelig, dessverre. Det er greit, når man kjenner mange detaljer om personen som søkes, men har man ikke noen geografiske pekepinner, så er en detaljstyring av navnesøket ofte det eneste verktøyet for å innsnevre mulighetene.

 

Kan dere si noe om hvorvidt det er vurdert endringer rundt dette ? 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Anette S. Clausen

Variantsøket fungerer ikke helt optimalt og vi ser på ulike løsninger. Nå er det ferietid så dette er noe vi skal arbeide mer med etter ferien.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Torbjørn Igelkjøn

Håpar det blir mogeleg å skru dette av, og at ein får mogelegheit til å velje tradisjonelt søk med trunkeringsteikn og der alle ord må vere med i resultatet. (Dvs. at ein slepp å bruke plussteikn framfor kvart ord slik som no). Dette fungerte svært godt tidlegare. Variantsøket er eit godt supplement, og eg føretrekkjer mogelegheit til å velje mellom desse søka.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.