Gå til innhold
Arkivverket
Arnt Flønes

Liste over dødfødte

Recommended Posts

Arnt Flønes

Registrerer nå en liste over dødfødte i kirkebok fra ca 1850. I rubrikken "Naar og af hvem Angivelsen er skeet" i kirkeboka står det anført hvem som har meldt fra om den dødfødte. I Augustus 2 er det et eget felt for "Melder" der navnet på denne personen skal føres inn. Men jeg finner ikke plass til å registrere flere enn 1 person som melder, og nå har jeg kommet over flere anførsler av typen: "Anmeldt af Forældrene.....".  Er det noen som har tips om hvordan dette bør registreres ?  

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Remi

Jeg ser at dersom det er flere enn 1 melder som er nevnt ved navn, så sliter Augustus 2 siden kun ett navn er mulig å registrere. Som nødløsning kan da feltet Merknader brukes til den/de andre navngitte melderene utenom den første.

 

Dersom teksten er "Anmeldt af Forældrene...." uten at navn er oppgitt (ja jeg vet det går an finne ut av navnene på foreldrene), så synes jeg du skal skrive den tekste i Stilling og stand feltet under Melder.

 

Remi

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Renathe-Johanne Wågenes - DA

Dersom man kun skriver inn Forældrene i stilling og stand under Melder, bør man samtidig skrive inn !! i fornavn og etternavn. 

Det betyr at navnet ikke er nevnt. Noe det da ikke er, selv om foreldrene står med navn et annet sted i innførselen. 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.