Gå til innhold
Arkivverket
Sigmund Hope

Bergen Anlegg Reportasje - til UK i 1945

Recommended Posts

Sigmund Hope

Motstandsgruppa Bergen Anlegg Reportasje (BAR) vart i januar 1945 evakuert frå Lindås med Shetlandsbussen Vigra. Er det nokon som har kjennskap til om flyktningane har skrive ned noko eller latt seg intervjua om evakueringa?

Eg er kjend med Monrad Lilletvedt si deponering ved Bergen Byarkiv, men har elles lite informasjon som skriv seg frå gruppa. Dersom det er nokon som har informasjon, så er eg interessert i alt som omhandlar gruppa og særleg det som går på evakueringa til Storbritannia.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Grethe Flood

Jeg har gjort et søk på www.bokhylla.no og i boka Etterretningstjenesten i Norge 1940-1945 av Ragnar Ulstein, får jeg treff på Bergen Anlegg Reportasje. Her står det at kureren Karl Nesfossen hadde våren 1943 organisert gruppa, som forkortet navnet til B.A.R. En sentral mann i gruppa var Bjarne Stødle - greit med noen navn. 

 

https://no.wikipedia.org/wiki/Karl_Nesfossen

 

 

 

 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Sigmund Hope

Takk for svar.

 

Personar som skal ha vore del av B.A.R. er Johan Halvorsen, Monrad Lilletvedt, Fredrik Theodor Olsen, Mons Rønhove, Fridjof Solheim, Thor Strømmen og nemnde Bjarne Stødle.

 

Då organisasjonen flykta tok dei med seg familiane, så det var og små barn med.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Sigmund Hope

NHM har og arkiv som skriv seg frå SIS-agenten Nils Due som er relevant. Det er og gitt mykje informasjon om sjølve flukta i Henrik O. Mongstad si bok Krigsminne.

 

Med tanke på kor mange personar som reiste då B.A.R. vart evakuert vonar eg det er nokon av dei som har fortalt eller skrive ned historia sett frå flyktningane sitt perspektiv.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.