Gå til innhold
Arkivverket
BH Christoffersen

Kongelig bevilling

Recommended Posts

BH Christoffersen

Sendte dette først til riksarkivet men som dere ser under fikk jeg beskjed om å prøve hos dere.

 

Original melding:

Har et par som gifter seg i Talvik prestegjeld i 1808 der det er notert at dette er med kongelig bevilling. Ektemannen er Anders Grape . Hvor kan man finne disse bevillingene?

På forhånd takk!

 

Britt Hege

 

 

 

Seksjon for brukertjenester   

 

Skrevet August 15

Etter 1800 var bevillingsmyndigheten delegert til amtmann/stiftamtmann. Du må derfor undersøke om det fins materiale i disse arkivene (som er avlevert til statsarkivene). Du kan også finne slikt materiale i arkivet etter biskopen (som også er i statsarkivene). Du bør derfor henvende deg til Statsarkivet i Tromsø.

 

I arkivet etter Danske Kanselli fins det for perioden 1800-1814 en serie med blankettregnskap. Det inneholder en liste over hvilke bevillinger amtmann/stiftamtmann har gitt, deriblant bevilling til ekteskap. Denne lista gir kun opplysning om hvem som har fått bevilling, dato og hvilken avgift som er betalt. Sammen med listene kan det finnes søknader, men de fleste av disse gjelder bevilling for å sitte i uskiftet bo, konfirmasjon på testamente o.l.

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Eva Kristin Jeppesen

Det finnes noen få bevillinger i arkivet etter Amtmannen i Finnmark og sognepresten i Talvik, men ingen som gjelder dette paret. Vi sjekket også arkivet etter Biskopen i Nord-Hålogaland, men der fantes ingen.

 

Med hilsen

Statsarkivet i Tromsø

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.