Gå til innhold
Arkivverket
Morten Aasberg

Hvordan kan vi bruke nøkkelord på en hensiktsmessig måte?

Recommended Posts

Morten Aasberg

Jeg ser til min store glede at funksjonaliteten med nøkkelord er åpnet. Dette er tilgang til en funksjonalitet jeg (og antagelig andre) har etterspurt en stund. Håpet mitt når jeg skriver dette, er at Anette og de andre som har ansvaret for forumet kan lage en veiledning til bruk av nøkkelord. Inntil det eventuelt blir gjort inviterer jeg til en debatt blant oss brukere med det formål å komme frem til en omforent måte å bruke dette nyttige verktøyet på.

 

Under antagelsen om at dette kan være nytt for mange, bruker jeg dette som et åpningsinnlegg, og deler noen av mine egne erfaringer fra en applikasjon jeg bruker mye, nemlig Evernote.

 

1. Skriv innlegget ditt før du bestemmer deg for hvilke nøkkelord du skal bruke.

2. Velg nøkkelord som kan være hensiktsmessige for å sirkle inn, eller avgrense andre brukeres søk. Nøkkelord som 'dåp', 'konfirmasjon' og 'vielse' kan fort bli for generelle i en slik sammenheng, mens nøkkelord som 'Arendal', 'Svartedauen', 'jernbane', 'omstreifer', 'kildekritikk' og 'sjømannsrulle' kan være mer hensiktsmessige.

3. Benytt muligheten til å merke innlegget med nøkkelord. Over tid vil nøkkelord kunne komme til å være et ekstremt nyttig verktøy.

 

Dette er som sagt en invitasjon til innspill og debatt, mine tre innledende punkter er kun ment som et utgangspunkt for å få i gang samtalen.

 

Med vennlig hilsen

Morten Aasberg

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.