Jump to content
Arkivverket

Søk I Alle Basar


Recommended Posts

Hei,

Er "søk i alle basar" egentlig søk i alle basar?

 

Jeg fant ved en tilfeldighet i går kveld min tippoldemors kusine i folketellingen 1891 for Bergen, med et etternavn jeg ikke hadde tenkt på å bruke. Når jeg nå søker i alle basar får jeg opp to treff. FT1891 for Bergen og FT1900 for Namsos.

http://digitalarkivet.no/cgi-win/webcens.exe?slag=visbase&filnamn=berg1891&personpostnr=19205&merk=19205 og http://digitalarkivet.no/cgi-win/webcens.exe?slag=visbase&filnamn=f01703&personpostnr=1563&merk=1563 .

Ja vel tenkte jeg så, da er hun sikkert død før 1910, men gikk likevel inn og søkte, og fikk treff i Trondheim. http://da.digitalarkivet.no/ft/person/pf01036806021080/ . Og videre ved søk i FT1925 for Trondheim, var det også treff.

 

Nå har jeg prøvd meg på andre søk også, og erfarer bl.a. poster i Digitalpensjonetet ikke gir treff. Har jeg bare vært "uheldig", eller er det sånn at 1910 og Digitalpensjonatet ikke er med i "søk i alle basar"?

 

Vennlig hilsen

Eva Hjelen

Link to post
Share on other sites
Anette S. Clausen

Du har gjort helt korrekte observasjoner. Det er en del databaser som ikke er med i Søk i alle basar, deriblant 1910-tellingen og den kommunale Trondheims-tellingen. Noen databaser fra Digitalpensjonatet vil være med, men dessverre langt fra alle.

 

I forbindelse med omleggingen til ny programvare for Digitalarkivet, vil alle data tilslutt havne sammen med 1910-tellingen og den blå søkeboksen som eksisterer for 1910-tellingen vil da gjelde for samtlige databaser og bli det nye globale søket. Dette vil skje i løpet av året.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.