Gå til innhold
Arkivverket
Eva Hjelen

Søk I Alle Basar

Recommended Posts

Eva Hjelen

Hei,

Er "søk i alle basar" egentlig søk i alle basar?

 

Jeg fant ved en tilfeldighet i går kveld min tippoldemors kusine i folketellingen 1891 for Bergen, med et etternavn jeg ikke hadde tenkt på å bruke. Når jeg nå søker i alle basar får jeg opp to treff. FT1891 for Bergen og FT1900 for Namsos.

http://digitalarkivet.no/cgi-win/webcens.exe?slag=visbase&filnamn=berg1891&personpostnr=19205&merk=19205 og http://digitalarkivet.no/cgi-win/webcens.exe?slag=visbase&filnamn=f01703&personpostnr=1563&merk=1563 .

Ja vel tenkte jeg så, da er hun sikkert død før 1910, men gikk likevel inn og søkte, og fikk treff i Trondheim. http://da.digitalarkivet.no/ft/person/pf01036806021080/ . Og videre ved søk i FT1925 for Trondheim, var det også treff.

 

Nå har jeg prøvd meg på andre søk også, og erfarer bl.a. poster i Digitalpensjonetet ikke gir treff. Har jeg bare vært "uheldig", eller er det sånn at 1910 og Digitalpensjonatet ikke er med i "søk i alle basar"?

 

Vennlig hilsen

Eva Hjelen

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Anette S. Clausen

Du har gjort helt korrekte observasjoner. Det er en del databaser som ikke er med i Søk i alle basar, deriblant 1910-tellingen og den kommunale Trondheims-tellingen. Noen databaser fra Digitalpensjonatet vil være med, men dessverre langt fra alle.

 

I forbindelse med omleggingen til ny programvare for Digitalarkivet, vil alle data tilslutt havne sammen med 1910-tellingen og den blå søkeboksen som eksisterer for 1910-tellingen vil da gjelde for samtlige databaser og bli det nye globale søket. Dette vil skje i løpet av året.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Eva Hjelen

Takk! Det var godt å høre. Det ser jeg fram til og håper "i løpet av året" er ganske snart :-).

 

Eva

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.