Gå til innhold
Arkivverket
Anne Marie Bøtun Øyri

lefsebaking, tyding av ord

Recommended Posts

Anne Marie Bøtun Øyri

I vedlagde utsnitt skriv ein eldre mann om baking av flatbrød og lefser (løpser) i gammal tid. Her er to ord som eg ikkje skjønar tydnaden av: Tvisvøype og fir?svøype.

Har det noko å gjera med kor store lefsene/leivane var eller korleis dei var lagde saman?

 

Anne Marie Bøtun Øyri

P1020987 (2).JPG

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Anne Marie Bøtun Øyri

Takkar for oppklaring. Og då er nok firsvøype det dobbelte av tvisvøype, altså 4 leivar.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.