Gå til innhold
Arkivverket
Janne Wilberg

Bilder fra Oslo under 2. Verdenskrig

Recommended Posts

Janne Wilberg

Hei!

 

Flott at dere nå har lagt ut et stort antall fotos fra 2. Verdenskrig. Opplysningene om bildene varierer. En del av motivene er lett gjenkjennelige. Hvordan kan vi bidra med å forbedre tekstingen? Fant ikke noe sted der jeg enkelt kunne supplere. Eksempelvis Bildet  Fo30141711020003_142.tif om Tysk propaganda. Dette må være Karl Johans gate 37 ( gamle Thv. Meyers pale), nå Oslo Handelsstands Forening. Her etablerte tyskerne Deutsches Haus (et slags kulturhus). På den andre siden av Spikersuppa lå Deutsches Theater i Stortingsgaten 16, norsk kino/teater ombygget til propagandaformål av Terboven som fikk bygget egen losje der. I etterkrigstiden lå Det Norske Teater her, nå en del av Christiania Teater Hotell. De to tyske institusjonene ble ofte anvendt i sammenheng. Eksempelvis fikk krigsskadde tyske soldater servert mat på Deutsches Haus med etterfølgende forestilling i teateret.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Anette Alsvik

Hei!

 

Det er flott om du kan bidra med opplysninger til bildene! Det er anledning til å legge inn brukerkommentarer til hvert enkelt bilde. For å kunne gjøre dette, må du opprette en bruker og logge deg inn. Helt øverst til høyre i skjermbildet, finner du "logg inn". Her kan du også opprette en brukerkonto. For mer informasjon om hvordan du oppretter brukerkonto, se: https://digitalarkivet.no/content/user-photo-archive

 

Mvh

Anette Alsvik, fotoarkivar

Arkivverket

Endret av Anette Alsvik
Upresis formulering

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.