Gå til innhold
Arkivverket
Olav Thorstad

Guri d.y. Eriksdatter Østerhus

Recommended Posts

Olav Thorstad

I jakten på forfedre har jeg kommet til Guri Eriksdtr. d.y. på ytre Østerhus i Landvik og funnet noe som kanskje er interessant for flere:

Guri var datter av Erik Aanonsen Østerhus og er oppført i Johan Tveite: Landvik II. Ætt og odel, side 225, g.m. Christen (Lindtveit?).

I Skiftet etter Knud Erichsen på ytre Østerhus i 1736 som er referert i Landvik-boka side 271-276 står på side 272 nevnt Faderfadersøsteren Guri Erichsdtr. d.y. og hennes sønner Aage Christensen og Stephen Jørgensen og døtrene Johanne, Guri og Ingri Christensdøtre.

Aage står oppført med tre sønner, Erich, Hans som er på Lindtveit og Svend som er på Steensland. Dette må være den samme Aage Christensen som er oppført på Side 33 i Johan Tveite: Birkenes II. Ætt og odel, side 33. Der står Aage Christensen g.m. Sigrid Hansdtr. og sønnene Hans som var på Lindtveit i Eide i 1711 og Svend som overtok på Steinsland.

Far til Aage, på side 32 oppført som Christen Aagesen Steinsland må dermed ha vært gift med Guri d.y. og må være samme person som på side 225 i Landvikboka er oppført som Christen (Lindtveit?).

Siden de to andre sønnene til Christen, Ola (1610) og Hans (1612) ikke er nevnt i Skiftet på Østerhus må vi gå ut fra at disse er fra Christens tdligere ekteskap og at Guri Eriksdtr. var kone nr. 2. Aldersforskjellen mellom Aage og brødrene (12-14 år) bekrefter det.

Siden Guri Erichsdtr. i skiftet på Østerhus har sønnen Stephen Jørgensen må vi regne med at også hun var gift to ganger.

Noen som har informasjon eller meninger om dette?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Olav Thorstad

Dessuten: Er Guris sønn Stephen Jørgensen nevnt på side 272 i Landvikboka med sønnene Anders og Torgius den samme Stephan Jørgensen som det er skifte etter på Omre i Eide i 1709: https://media.digitalarkivet.no/view/39940/22919. Han har også sønnene Anders og Torgius.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.