Gå til innhold
Arkivverket
Carl-Henry Geschwind

Aase Jacobsdatter Bøen, død 1737 i Oddernes, V-A

Recommended Posts

Carl-Henry Geschwind

En av mine forfedre er Aase Jacobsdatter Bøen, kone til Iver Madsen Bredal, bedde begravd 31. mai 1737 i Oddernes (død her; skifte her (høyre side) og her (venstre side)).

Jeg tror hun var datter av en Jacob fra gård Bøen i Tveit. Hun var første gift med en Anders fra gård Holte i Rangesund, og hadde en sønn Anders Andersen Holte sammen med ham, før hun giftet seg med Iver Madsen Bredal (en borgere av Kristiansand).

Det finnes bygdebøker for både Tveit og Rangesund som er digitalisert av Nasjonalbiblioteket. Men som amerikansk kan jeg ikke få tilgang til dem.

Kan det være mulig for noen i Norge å se hva bygdebøkene har å si om Jacob Boen i Tveit (sent på 1600-tallet) og om Anders Holte i Rangesund (tidlig på 1700-tallet)?

Takk på forhånd!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Jan Almedal

Aase Jacobsdatter Boen, født ca 1691 på Boen i Tveit skal i følge bygdeboken være datter av Jacob Torkildsen Boen  (ca 1638-97, Boen i Tveit) og Torborg Olsdatter Aabel (Aabel i Birkenes, død ca 1727 i Kristiansand)

 

Hun var gift første gang med Anders Haavorsen Stendal, sønn av Haavor Osmundsen Stendal og Helje Andersdatter Holte i Randesund.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Carl-Henry Geschwind

Mange takk - det er veldig hjelpsomt!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.