Gå til innhold
Arkivverket
Tor Erik Andreassen

Søk med "Permanent ID"

Recommended Posts

Tor Erik Andreassen

De nye sidene i digitalarkivet har en Permanent ID for personer knyttet til hendelser i FT og kirkebøker. Feltet har også en kopifunksjon hvor nevnte ID blir kopiert til Clipboard and kan limes inn i kildereferanser og mer - helt fint.  MEN, hvordan kan man så benytte denne referansen for å finne tilbake til samme side siden på et senere tidspunkt? Nevnte ID som er ut som pv00000000024365 er ikke en webadresse og mine forsøk på benytte den for søk i DA har ikke vært vellykket. Finnes det en vei?

 

Ja, jeg ser at samme ID har en fullstendig webadresse i brower: https://digitalarkivet.no/view/327/pv00000000024365 men bruk av slike linker funker bare så lenge data- og webstrukturen opprettholdes.  Jeg har tidligere benyttet mange slike linker som i forbindelse med nye løsninger hos DA absolutt ikke virker lenger - ikke så fristende å rydde i slikt en gang til.

 

MVH, Tor Erik Andreassen

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Kristian Hunskaar (Arkivverket)

https://digitalarkivet.no/pv00000000024365 omdirigerer i henhold til gjeldende data- og webstruktur. Ved senere endringer vil pv00000000024365 være en permanent ID.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.