Gå til innhold
Arkivverket

Bertel Hellesen ca 1570-1640 og hans hustruer


Leif Salicath
 Del

Recommended Posts

Jeg så en interessant lenke https://media.digitalarkivet.no/db/browse?archives[]=2517 hvor jeg bladde videre og fant Finne-Grønns dødsbo https://media.digitalarkivet.no/view/37804/1028

og blar frem til https://media.digitalarkivet.no/sa10061002079546 hvor det tydelig fremgår at Bertell Hellesøn sin hustru heter Karin Antonisdatter.

 

Det betyr at jeg nok har feil i mitt slektsregister. Der har jeg notert med mange kilder (bl.a. Finne-Grønn) at sønnen Helle Berthelsen 1608-1652 var gift 1) med Karin Antonisdatter og 2) med Anne Povelsdatter Trane. Bertel Hellesen, rådmann og borgermester har jeg gift c1599 med Anne Lauritzdatter c1580-1654, men han skal ha vært gift 3 ganger.

 

Jeg ser ikke noe om de evt. andre hustruer så dette kan være feil for hvis det er riktig at han giftet seg ca 19 år gammel med Karin Antonisdatter så synes det umulig.

 

Er det bare 1 feil, nemlig at sønnen Helle bare var gift med Anne Povelsdatter Trane? Var kanskje Anne Lauritzdatter sønnen Helles hustru?

 

Basert på oppkalling så er det rimelig at Bertel var gift med en Antonisdatter, da eldste sønn? var Antonius Bertelsen c1600-1654. Det kan ha vært en sønne Helle som var død før Helle ble født i 1608 (eller er dette årstall feil).

 

 

 

 

Endret av Leif Salicath
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.