Gå til innhold
Arkivverket
Leif Salicath

Bertel Hellesen ca 1570-1640 og hans hustruer

Recommended Posts

Leif Salicath

Jeg så en interessant lenke https://media.digitalarkivet.no/db/browse?archives[]=2517 hvor jeg bladde videre og fant Finne-Grønns dødsbo https://media.digitalarkivet.no/view/37804/1028

og blar frem til https://media.digitalarkivet.no/sa10061002079546 hvor det tydelig fremgår at Bertell Hellesøn sin hustru heter Karin Antonisdatter.

 

Det betyr at jeg nok har feil i mitt slektsregister. Der har jeg notert med mange kilder (bl.a. Finne-Grønn) at sønnen Helle Berthelsen 1608-1652 var gift 1) med Karin Antonisdatter og 2) med Anne Povelsdatter Trane. Bertel Hellesen, rådmann og borgermester har jeg gift c1599 med Anne Lauritzdatter c1580-1654, men han skal ha vært gift 3 ganger.

 

Jeg ser ikke noe om de evt. andre hustruer så dette kan være feil for hvis det er riktig at han giftet seg ca 19 år gammel med Karin Antonisdatter så synes det umulig.

 

Er det bare 1 feil, nemlig at sønnen Helle bare var gift med Anne Povelsdatter Trane? Var kanskje Anne Lauritzdatter sønnen Helles hustru?

 

Basert på oppkalling så er det rimelig at Bertel var gift med en Antonisdatter, da eldste sønn? var Antonius Bertelsen c1600-1654. Det kan ha vært en sønne Helle som var død før Helle ble født i 1608 (eller er dette årstall feil).

 

 

 

 

Endret av Leif Salicath

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.