Gå til innhold
Arkivverket

Sunnfjord: Firdaposten lanserer søkbart eavisarkiv frå 1949 og fram til i dag


Torbjørn Igelkjøn
 Del

Recommended Posts

Frå før har ein tilgang til digitale utgåver av nedlagde aviser frå Sogn og Fjordane via Nasjonalbiblioteket. Dette gjeld m.a. Fylkestidende og Firda Folkeblad. No har avisa Firdaposten i Florø skanna gamle aviser og lagt dette ut som eit komplett søkbart avisarkiv frå avisa starta opp i 1949 og fram til no. Dette er ei teneste som er tilgjengeleg for abonnentar.

 

https://www.firdaposten.no/firdaposten-arkivet/lokalavis/digitalisering/no-kan-du-soke-digitalt-i-firdaposten-arkivet-heilt-fra-1948/s/5-16-229875

 

Avisa Firda (som kjem ut i nabobyen, Førde) har tidlegare lova å komme med ei tilsvarande teneste i løpet av året. Dermed vil begge avisene som kjem ut i Sunnfjord ha komplett søkbar avishistorie. Firda kom ut med prøvenummer før jul i 1917, så her blir det 100 år med skanna aviser.

 

Bergens Tidende lova i 2014 å komme med eit tilsvarande tilbod. Mykje av materialet er skanna av Nasjonalbiblioteket, men er så langt ikkje gjort tilgjengeleg for abonnentane. Materialet er derimot tilgjengeleg i norske bibliotek som ein del av Nasjonalbibloteket si digitale avisteneste.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.