Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Tore Kristiansen

Holsteinrullene

Recommended Posts

Mette Værnes

Hei Tore

 

Det er i hvert fall to av disse rullene som er transkribert, det er 1. Trondhjemske nasjonale infanteriregiment: Utsendingar til Holsten, utvald mannskap frå alle kompaniar, 1761: https://www.digitalarkivet.no/search/11/100080 (lenke til gamle digitalarkivet: http://gda.arkivverket.no/cgi-win/webcens.exe?slag=visbase&sidenr=1&filnamn=mi17001761hol&gardpostnr=6#nedre) og  1. Trondhjemske nasjonale infanteriregiment: Utsendingar til Holsten 1762, Offiserliste frå alle kompaniar: https://www.digitalarkivet.no/search/11/100081 (lenke til gamle Digitalarkivet: http://gda.arkivverket.no/cgi-win/webcens.exe?slag=visbase&sidenr=1&filnamn=mi17001762hol&gardpostnr=6#nedre)

 

Hei fra Mette

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tore Kristiansen

Ja, Mette, det var fint gjort å transkribere disse.

Men det var pga. transkriberinga di som gjorde at jeg bør se på originalene...  En av sersjantene der, Lützow, står hos Ovenstad som sersjant i et annet regiment fra 1761, Nordenfjelske gevorbne infanteriregiment. Og da kunne det ikke stemme at han ble med Trondhjemske infanteriregiment til Holstein i 1762.

Fant i natt i rullene fra 1765 at han var korporal i Stjørdalske kompani, ble sersjant der i 1763 og først overført til Nordenfj. inf.reg. i 1765.

 

Kanskje Ovenstad har tatt feil eller blandet to personer? Men det hadde vært kjekt og sett originalen for å se om det står tilleggsopplysninger om denne sersjant Lützow i Holsteinrullene fra 1. Trondhjemske infanteriregiment.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.