Jump to content
Arkivverket
Tore Kristiansen

Holsteinrullene

Recommended Posts

Mette Værnes

Hei Tore

 

Det er i hvert fall to av disse rullene som er transkribert, det er 1. Trondhjemske nasjonale infanteriregiment: Utsendingar til Holsten, utvald mannskap frå alle kompaniar, 1761: https://www.digitalarkivet.no/search/11/100080 (lenke til gamle digitalarkivet: http://gda.arkivverket.no/cgi-win/webcens.exe?slag=visbase&sidenr=1&filnamn=mi17001761hol&gardpostnr=6#nedre) og  1. Trondhjemske nasjonale infanteriregiment: Utsendingar til Holsten 1762, Offiserliste frå alle kompaniar: https://www.digitalarkivet.no/search/11/100081 (lenke til gamle Digitalarkivet: http://gda.arkivverket.no/cgi-win/webcens.exe?slag=visbase&sidenr=1&filnamn=mi17001762hol&gardpostnr=6#nedre)

 

Hei fra Mette

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tore Kristiansen

Ja, Mette, det var fint gjort å transkribere disse.

Men det var pga. transkriberinga di som gjorde at jeg bør se på originalene...  En av sersjantene der, Lützow, står hos Ovenstad som sersjant i et annet regiment fra 1761, Nordenfjelske gevorbne infanteriregiment. Og da kunne det ikke stemme at han ble med Trondhjemske infanteriregiment til Holstein i 1762.

Fant i natt i rullene fra 1765 at han var korporal i Stjørdalske kompani, ble sersjant der i 1763 og først overført til Nordenfj. inf.reg. i 1765.

 

Kanskje Ovenstad har tatt feil eller blandet to personer? Men det hadde vært kjekt og sett originalen for å se om det står tilleggsopplysninger om denne sersjant Lützow i Holsteinrullene fra 1. Trondhjemske infanteriregiment.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.