Gå til innhold
Arkivverket
Kristian Stensvold

Brenneridrift i Norge/Kongsberg

Recommended Posts

Kristian Stensvold

Hei!

Jeg ser at statsarkivet i Hamar har 120 hyllemeter med informasjon om Brenneridrift i innlandet(se link under). Jeg leter etter informasjon om det har vært brennerier i drift på Kongsberg,  og i den forbindelse har jeg vært i kontakt med Statsarkivet på Kongsberg og IKA på Kongsberg uten hell. (Jeg har funnet referanser i bøker at det har vært 3-4 brennerier på Kongsberg i første del av 1800-tallet, men ingen navn og eksakte årstall) I tillegg har jeg søkt på Arkivportalen,  Digitalarkivet og Nasjonalbiblioteket også uten resultat. Så mitt spørsmål er om det er mulig å finne informasjon som svarer på mitt spørsmål i deres arkiver på Hamar? Og da uten at jeg trenger å ta turen opp til Hamar? Eller må jo booke plass på lesesalen? Kunne jo godt tenke meg en tur til Hamar, men det er tida som ikke alltid strekker til dessverre, så derfor denne forespørselen.

 

Håper på svar!

 

https://www.arkivverket.no/om-oss/hva-er-arkivverket/statsarkivet-hamar-100-ar/brenneridrift-i-innlandet?q=brenneridrift%20i%20innlandet

 

Mvh Kristian Stensvold 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
AnitaRiise (Statsarkivet Bergen)

Det er  fint om du kan endre visningsnavnet ditt til fullt navn jmf. ordensreglane for debattforumma:

https://www.digitalarkivet.no/content/change-display-name

 

Her kan du sende epost til post@arkivverket.no så vil dei som jobbar på statsarkivet på Hamar sjå om dei kan hjelpe deg via e-post (eller om leitinga blir så omfattande at du blir bedt om å møte på lesesal.)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.