Gå til innhold
Arkivverket
Bård Olsen

2 Konkursskifter Bergen (Midthordaland)

Recommended Posts

Bård Olsen

Hei

 

Forespørsel om to konkursskifter, auksjoner, og ønsker å vite om det finnes større skiftepakker og dokumenter tilknyttet disse skiftene og evt. arkivreferanse til de slik at jeg får bestilt de når jeg har anledning til å dra til Bergen.

 

1. Handelshuset Ameln, nærmere bestemt brødrene Ludvig og Christian Gerhard Ameln (Det finnes to Christian Gerhard Ameln) ca.1860-1861. Disse eide Aasnæs Glasverk 1855-1861 og evt dokumenter knyttet til glassverket kan finnes i boets papirer. Skadesløsbrev av 9.januar 1860 nevnes, og ny behandling for å få dette kjent ugyldig november 1864.

 

2. Ludvig Konow, også rundt 1860, Gravdal verk med glassbeholdning ble solgt på offentlig auksjon ca.mai-august 1860 (Konsul L.Konows opbudsboe nevnes i Bergens "Adresseavis" mai 1860 og august 1860)


Begge bo ble håndtert av Midthordaland Sorenskriveri
 

mvh

Bård Olsen

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Bård Olsen

Hehe, økseskaft, svarte Statsarkivet... 😉
Kunne kanskje formulert meg litt klarere.

PS Midhordaland Sorenskriveri SAB/A-3001 kunne dere svart, det hadde faktisk spart meg for noen timers leting, fordi jeg feilstavet det med T og arkivportalen gav meg bare tull.

Så lenge jeg har rett arkiv i arkivportalen, så klarer jeg fint å bestille til lesesalen selv 😉 Fant et par veldig interessante dokumentpakker tilknyttet L.Konow 🙂

mvh

Bård

Endret av Bård Olsen

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.