Gå til innhold
Arkivverket

Innsyn i autorisasjonsvedtak fra 90-tallet


Recommended Posts

I forbindelse med en rettssak har jeg behov for å få innsyn i et autorisasjonsvedtak for helsepersonell som ble gitt på slutten av 90-tallet. I dag er det Helsedirektoratet som har autorisasjonsansvar i Norge. De overtok ansvaret fra Statens autorisasjonskontor (SAK) i 2016. Da jeg spurte Helsedirektoratet om innsyn i vedtaket, kunne de fortelle at vedtaket ikke fantes i deres arkiv og at de skulle sjekke i fjernarktivet som inneholder vedtak fattet av statens autorisasjonskontor. Jeg har nå fått beskjed om at de ikke fant det i fjernearktivet til SAK heller.

Jeg spurte så tidligere assisterende direktøren i SAK om hvor jeg kan få tak i dette. Han forteller at det ikke er så rart det ikke er i arkivet til SAK fordi SAK ble opprettet i 2001 og vedkommendes vedtak ble fattet på 90 tallet. Før SAK var det fylkeslegen i Oslo som hadde ansvar for godkjenning av utenlandske helseutdanninger. Tidligere assisterende direktøren i SAK anbefalte meg å sjekke med riksarkivet og forsikret om at vedtaket finnes, da ingenting blir slettet. Jeg spør derfor her om veiledning til hvordan jeg kan finne dette autorisasjonsvedtaket? På forhånd, takk!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi ber alle brukarar om å ha både for- og etternamn med i visningsnamnet sitt. Bruksanvisning for korleis endre visningsnamn:

https://www.digitalarkivet.no/content/change-display-name

 

Statsarkivet i Oslo har fått avlevert arkivmateriale frå Fylkeslegen i Oslo. Du kan be dei om oppslag i arkivet via nettskjema:

https://www.arkivverket.no/tjenester/bestill-en-enkeltopplysning

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.