Gå til innhold
Arkivverket
finnan

Innsyn i autorisasjonsvedtak fra 90-tallet

Recommended Posts

finnan

I forbindelse med en rettssak har jeg behov for å få innsyn i et autorisasjonsvedtak for helsepersonell som ble gitt på slutten av 90-tallet. I dag er det Helsedirektoratet som har autorisasjonsansvar i Norge. De overtok ansvaret fra Statens autorisasjonskontor (SAK) i 2016. Da jeg spurte Helsedirektoratet om innsyn i vedtaket, kunne de fortelle at vedtaket ikke fantes i deres arkiv og at de skulle sjekke i fjernarktivet som inneholder vedtak fattet av statens autorisasjonskontor. Jeg har nå fått beskjed om at de ikke fant det i fjernearktivet til SAK heller.

Jeg spurte så tidligere assisterende direktøren i SAK om hvor jeg kan få tak i dette. Han forteller at det ikke er så rart det ikke er i arkivet til SAK fordi SAK ble opprettet i 2001 og vedkommendes vedtak ble fattet på 90 tallet. Før SAK var det fylkeslegen i Oslo som hadde ansvar for godkjenning av utenlandske helseutdanninger. Tidligere assisterende direktøren i SAK anbefalte meg å sjekke med riksarkivet og forsikret om at vedtaket finnes, da ingenting blir slettet. Jeg spør derfor her om veiledning til hvordan jeg kan finne dette autorisasjonsvedtaket? På forhånd, takk!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
AnitaRiise (Statsarkivet Bergen)

Vi ber alle brukarar om å ha både for- og etternamn med i visningsnamnet sitt. Bruksanvisning for korleis endre visningsnamn:

https://www.digitalarkivet.no/content/change-display-name

 

Statsarkivet i Oslo har fått avlevert arkivmateriale frå Fylkeslegen i Oslo. Du kan be dei om oppslag i arkivet via nettskjema:

https://www.arkivverket.no/tjenester/bestill-en-enkeltopplysning

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.