Gå til innhold
Arkivverket
Vidar, Hansen,

Bortsatt pikebarn i Gjerdrum i 1910.

Recommended Posts

Vidar, Hansen,

Pikebarn født uekte i Gjerdrum i 1910. Bortsatt i Gjerdrum samme året. Har sett i fattigvesen protokoll det året for Gjerdrum, fant ikke noe dokumentasjon der.  Lensmanns protokoller for 1910, er de digitalisert?  Mulig det står noe der, farskapssak, etc? Noen som har andre forslag?

 

Mvh  Vidar

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
AnitaRiise (Statsarkivet Bergen)

Lensmennene fekk rolla som bidragsfogd då dei Castbergske barnelover kom i 1915. Før den tid kunne dei ha i oppgåve å stå for inndrivelse av bidrag ved utpanting.

Andre stadar å leite etter opplysningar er i kirkeboka under dåpen, leite etter konfirmasjon, sjekke folketellinga for 1910. (og 1. desember 2020 blir folketellinga 1920 tilgjengeleg på nett).

Ellers så kan kan det finnast opplysningar om farskap og bidrag i Fylkesmannsarkivet. For å be om oppslag kan du bruke skjema i lenka under:

https://www.arkivverket.no/tjenester/bestill-en-enkeltopplysning

 

Du kan også ta kontakt med kommunearkivet for spørsmål om det fins eventuelle folketeljingar frå den aktuelle tida som kan gje opplysningar om kvar barnet er.(kommunale folketeljingar har klausul på 60 år, mens statlege har klausul på 100 år).

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Vidar, Hansen,

Takk for det Anita.

 

Mvh   Vidar

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.