Gå til innhold
Arkivverket
Vidar, Hansen,

Eiendomsoverdragelse i Gjerdrum.

Recommended Posts

Vidar, Hansen,

Hei.

Trenger litt hjelp med eiendomsoverdragelser i Gjerdrum.  Bruk Nr 10/53  Fra ca 1950 tall og bakover. Ser noe av dette er digitalt, men jeg forstår ikke helt søkesystemet.

 

På forhand takk.

 

Mh  Vidar

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
AnitaRiise (Statsarkivet Bergen)

Såvidt jeg kan se er gnr 10 bnr 53 i Gjerdrum først opprettet i 1982. (Skilt ut fra bnr 13). Men du kan få tilsendt(automatisk) det manuelle grunnboksbladet(oversikt over hva som er skjedd på bruket oppdatert til ca 1990) via denne lenka:

https://media.digitalarkivet.no/self-service/grbb

 

Kort fortalt finner du fram til dokumentene slik:

FINNE DOKUMENTER FØR 1936

Bruk lenka nedenfor og skriv inn kommune og årstall og trykk søk. Da får man opp oversikt over protokoller som kan inneholde det aktuelle dokumentet. Velg protokoll og bla fram til riktig side. Ofte er det ført inn flere dokumenter på hver side i panteboka. Da må man gjerne bruke gårdsnavn eller gårdsnummer for å identifisere dokumentet:

https://media.digitalarkivet.no/tl/pbok/browse

FINNE DOKUMENTER 1936 - 1950

Dokumenter tinglyst 1936 finner du ved hjelp av dagboknummer(står helt til venstre på grunnboksbladet) og tinglysingsdato. Skriv inn kommune og aktuell periode i skjemaet på lenka og trykk på søkeknappen: https://media.digitalarkivet.no/tl/pbok/browse

Du får opp en liste med pantebøker som passer søket ditt. Til høgre i lista finner du en lenke som peker direkte til innholdslista for hver pantebok. Der vil du igjen finne snarvei/lenke til det aktuelle dokumentet, eller lenke til tinglysingsdato (du må da bruke blafunksjonen).

 

Lenke til Innføring i eiendomsmaterialet:

https://www.digitalarkivet.no/content/start-properties

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.